tirsdag den 16. november 2010

Aurora Prisen 2010

Update d. 16/11 2010
Yes de vandt sgu Aurora Prisen 2010, Stort tillykke til Betine Sauer, Marlene Vagn, Caroline Have, Benjamin Bang & Dea Koch !!!! Link

Det skrev juryen
Youngsters-opgaven dette år var på overfladen ret simpel: Unge mennesker skulle opfordres til at blive Røde Kors besøgsvenner. Det stod dog hurtigt klart, at det var svært at lave en overbevisende kommunikation med balance mellem at kommunikere til både de unge eller de gamle. Balancen tippede nemt enten den ene vej eller den anden. Vi så både annoncer med nogle gamle, deprimerende mennesker, vi skulle have ondt af, og vi så ungdomsannoncer der gjorde nar af de gamle. Ingen af disse løsninger ville kunne anspore unge til at bruge deres tid på gamle mennesker. Balance var nøgleordet for denne annonce; bring unge og gamle mennesker sammen i en win-win situation.
Tillykke til the Youngsters: Kreativ Basis hold 16. Betine, Marlene, Caroline, Benjamin & Dea. I kom op med den bedste ide. Juryen kaldte den for “historier”, og kunne godt lide brugen af det kraftfulde billede. Det er en af de eneste annoncer, der ikke fremstiller gamle mennesker som patetiske. Man føler at dette menneske er værd at lære at kende. Overskriften er også stærk – et call to action! Juryen eneste kritik er annoncens layout. Det ligner en annonce fra 1950’erne. Der er ikke noget galt med hylde Bill Bernbach, men hvis man virkelig vil ramme sin ungdomsmålgruppe, skal der nok lige kigges på layoutet en ekstra gang.
Simon Wooller, Halbye Kaag JWT


08/11 2010
I kan sikkert ikke huske dette billede af Krigsveteranen, som jeg lavede en billedserie af for nogle måneder siden. Jeg fik en mail fra en studerende fra Mediehøjskolen, om de måtte bruge billedet til et projekt og det gav jeg dem lov til. Der er nu ca. gået en måned siden de fik billedet og i dag fik jeg så en mail fra dem, at deres projekt ide med mit billede som visuelle indtryk er nomineret til Aurora Prisen:-D

Vinderene offentliggøres den 16 november 2010, så alt held og lykke til Betine, Marlene, Caroline, Benjamin & Dea. Håber i vinder!

2 kommentarer:

Stefan sagde ...

Tillykke bro.
Du er så fucking sej min ven!

fonzi74 sagde ...

Blaw! God lir! :) Held og lykke... Billedet fortjener prisen, imo! -gb!